Christin Björk

Christin Björk är född 1968 i Sundsvall och är idag en etablerad konstnär i både Sverige och långt ut över dess gränser. Hon är främst känd för sina nyckfulla och humoristisk motiv där djuren mer och mer tar över huvudrollen i hennes tavlor. Christin jobbar mest med olja och akryl som medium och har passionerat och nyfiket experimenterat bland de klassiska teknikerna i det realistiska och traditionella hantverket.

Hennes konst har genom åren förvandlats till små portaler som ibland tar oss rakt in i tecknade sagovärldar - Christins egna sagor. Hennes konst är visualiseringar och reflektioner av händelser ur hennes eget liv, men även betraktelser av beteenden hon iakttagit rent mellanmänskligt som hon ser som humoristiskt eller lärorikt. Ibland är hon själv grunden till karaktärerna, ibland är det en livsläxa som visualiseras i form av humor. Det är ofta djuren som får symbolisera det hon känner och ser, och då ofta katter som hon anser står för både det vilda och tama i oss. 

Maskerna i hennes tavlor kommer från det intresse hon har inom psykologi och beteendevetenskap där vi alla av olika orsaker och vid olika tillfällen kan använda oss av och gömma oss bakom.


Fluffarna sprider ut sig, världen behöver snälla gangsters. Men var inte rädd, de är inte så farliga som de ser ut! Mr Talk Mr Speed Mr Cute Mr

Kollektioner